Діяльність

І Виховна праця

Діти дошкільного віку

«Дітей, як найдорожчий скарб Ісуса Христа, нехай з любов’ю доглядають, докладаючи всіх зусиль, щоб в молоденькі умисли вкорінювати ґрунтовне пізнання Христа і любов Бога»

(бл. Едмунд Бояновський, Рег.§§43,44).

Катехізація

Сестри проводять катехизи при парафіях для дітей і молоді, передаючи віру в Бога через навчання правд Божих і молитву. Приготовляють дітей до І Св. Причастя. Провадять гуртки під назвою Діти Марії, Молодь Марії для дівчат.

Навчання і виховання.

Сестри на території України, Молдавії і Росії провадять дитсадки (охронки) та світлиці для дітей. У Польщі, Америці та Африканських країнах окрім цього провадять і працюють в школах і Будинках для дітей-сиріт.

ІІ Праця харитативна

Доглядання хворих.

«Хворим служіть з любов’ю, як самому Христові, рятуючи не лише тіла, але і душі» (бл. Едмунд Бояновський, Рег.§ 48).

Хворим в лікарнях, домах опіки чи приватних домах, а також тим, які приходять до наших домів по допомогу сестри служать як медсестри, опікунки із медичним знанням з любов’ю як Христові.

Діти з особливими потребами

Сестри опікуються дітьми у виховних закладах та домах опіки з доброзичливістю і терпеливістю, докладають зусиль щоб приготувати їх до прийняття святих таїнств. Сестри використовують всі можливості, щоб пристосувати дітей з особливими потребами до суспільного життя на такому рівні, який буде можливий до здобуття в їхньому фізичному і розумовому розвитку.

Апостолування в парафії

Праця в парафії.

Парафіяльна сестра – на прохання отця настоятеля виконує в парафії допоміжні завдання в сфері душпастирства родин, убогих і хворих.

Праця в сфері культу.

  • Приготування білизни та параментів літургійних і утримання їх в чистоті;

  • Оздоблення вівтарів і приготування декорацій на різні церковні урочистості;

  • Виконують обов’язки органісток, ведуть церковні хори, послуговують під час літургійних молебнів;

  • Виконують обов’язки захристіянок;

  • Ведуть парафіяльні канцелярії.

Згромадження відкрите також на інші форми євангелічної діяльності, які згідні з початковою духовністю і актуальними потребами Церкви.